Belysning

Som tidigare nämnt så har vi ju valt att skaffa en stuga utan el. Nu är vi på jakt efter en bra lampa till köksbordet. Men det är svårt. De flesta är inte så snygga som man skulle vilja/önska och så är de oftast hysteriskt dyra. 2000 kronor för en stackars fotogenlampa som inte ens är särskillt snygg...

lampbild
Den här kommer från Fotogenbelysning och är väl ungefär åt det hållet man kunde önska. Fast jag vet inte om man både vill ha stearinljus och fotogen eller bara det ena eller det andra?
Just den här lampan kostar ungefär 5500 kronor.... Dessutom är det mässing och det går bort! På små detaljer, ja. På en hel lampa, nej. 


Den här var ju däremot snygg! Hittar mest att det är en liten Schweizisk fotogenlampa. Liten? Hur liten är liten? 
Optimus, Primus... Jag blir inte klok på vad det är för lampa och vart man i så fall hittar en sådan. Auktioner och loppisar kanske?

Sen finns det ju betydligt smäckrare taklapor som den här:
 
Hittad på Inredning etc. Till ett pris av drygt 1000 kronor. Det finns något likande på Åhlens för en trevligare slant. Problemet med den här typen av taklampa är att de inte ger det bästa ljuset. En sån här lampa kan man ha i ett hörn eller där det inte behöver lysa så mycket som över ett matbord.
Eller så köper man två som får hänga över bordet?
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: